48 találat a keresésre

Operatív Törzs: A kórházparancsnokok feladata a védekezés segítése

2020-03-30 13:34

A kórházparancsnokok feladata az, hogy segítséget nyújtsanak az egészségügyi intézményeknek abban, hogy rendelkezésre álljanak a szükséges kapacitások, illetve az, hogy gondoskodjanak az eszközök vagyonbiztonságáról - mondta az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettese, országos kórházfőparancsnok az operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Tovább olvasom >

Hétfőtől kórházparancsnokok segítik a kórházak működését és az egészségügyi készlet védelmét

2020-03-28 19:19

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki bejelentésének megfelelően hétfőtől minden kórházban kórházparancsnok segíti az intézmény működését és az egészségügyi készletek védelmét - közölte a Koronavírus Sajtóközpont.

Tovább olvasom >

Az országos kórházfőparancsnok beszámolója a Honvédelmi és Rendészeti Bizottságban

2020-04-16 14:50

Az egészségügyi intézmények állománya erőn felül teljesíti feladatait - mondta a koronavírus-járvány miatt kinevezett országos kórházfőparancsnok az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén.

Tovább olvasom >

A 200 fő feletti idősotthonokra is kiterjed a kórházparancsnokok hatásköre

2020-04-29 15:16

A Kormány elrendelte, hogy a kórházparancsnokok hatásköre ezentúl nem csak a kórházakra, hanem a legalább 200 férőhelyes idősotthonokra is kiterjed, tehát ott is joguk van felügyelni az egészségügyi készletgazdálkodást. Az intézményparancsnoki jogkörben eljáró kórházparancsnokok, ahogy a kórházakban, úgy az idősotthonokban sem hozhatnak döntést ápolási, gondozási és orvos szakmai kérdésekben - az erről szóló kormányrendelet ma jelent meg a Magyar Közlönyben.

Tovább olvasom >

A nagyobb idősotthonokban is lesznek kórházparancsnokok

2020-04-30 12:47

A nagyobb, 200-nál több embert ellátó idősotthonokban is lesznek kórházparancsnokok - közölte a koronavírus-járvány miatt kinevezett országos kórházfőparancsnok az operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Tovább olvasom >

Támogatja az ÁSZ a kórházparancsnokokat - tanácsadással segíti az ÁSZ a kórházakat

2020-04-06 10:22

A veszélyhelyzet időszakában hatalmas nyomás nehezedik az egészségügyre, ezért kiemelten fontos a kórházak szabályos, átlátható és hatékony működése. Ennek érdekében az Állami Számvevőszék ellenőrzési tapasztalatai összegzésével, illetve konzultációs lehetőséggel támogatja a kórházak segítésére kinevezett kórházparancsnokokat. Minderről Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke levélben tájékoztatta Pintér Sándor belügyminisztert, Benkő Tibor honvédelmi minisztert és Halmosi Zsolt országos kórházparancsnokot.

Tovább olvasom >

Megkapják megbízóleveleiket a kórházparancsnokok

2020-03-29 13:58

Délután két órakor Halmosi Zsolt országos főparancsnok átadja a megbízóleveleket a kórházparancsnokoknak - mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője vasárnap online sajtótájékoztatón.

Tovább olvasom >

Az egyik fő feladat az egészségügyi készletek védelme

2020-04-07 13:21

A koronavírus-járvány miatt kirendelt kórházparancsnokok egyik fő feladata az egészségügyi készletek - például gyógyszerkészletek, fertőtlenítőszerek - védelme - jelentette ki az országos kórházfőparancsnok a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Tovább olvasom >

Vannak, akik visszatérően megszegik a kijárási korlátozás szabályait

2020-04-02 14:23

Vannak olyanok, akik visszatérően megszegik a kijárási korlátozás szabályait, velük szemben helyszíni bírságot és feljelentést kellett alkalmaznia a rendőrségnek - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője.

Tovább olvasom >

Operatív törzs: három kórházban indult büntetőeljárás védőeszközök eltűnése miatt

2020-04-16 15:03

A kórházparancsnokok feljelentése alapján három kórházban indult büntetőeljárás védőeszközök eltűnése miatt - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Tovább olvasom >