Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Zsigó: a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormányra

2021. december 28. - 14:08

A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormányra - jelentette ki a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára a kabinet Facebook-oldalára kedden feltöltött videóban.

Zsigó Róbert azt mondta, hogy 2010-ben kötöttek egy megállapodást a nyugdíjasokkal: azt vállalták, hogy megőrzik a nyugdíjuk vásárlóértékét.
    Az elmúlt évek bebizonyították, hogy állják a szavukat - hangoztatta.
    Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a baloldal 2010 előtt kisemmizte a nyugdíjasokat: elvett tőlük egyhavi juttatást, csökkentette a nyugdíjuk vásárlóértékét, valamint az egekbe emelte a rezsiköltséget.
    "Mi a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben sem hagytuk magukra az időseket" - mondta Zsigó Róbert, hozzátéve, 2010 óta több mint 10 százalékkal nőtt a nyugdíjak vásárlóértéke, az idős emberek emellett a gazdaság jó teljesítményéből is részesültek.
    Emlékeztetett: novemberben minden eddiginél magasabb összegű, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot fizettek a nyugdíjasoknak és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek.
    Két hét múlva megkezdődik az 5 százalékkal megemelt összegű nyugdíjak kézbesítése - közölte.
    Februárban pedig visszaadják a nyugdíjasoknak a baloldal által korábban elvett 13. havi nyugdíjat, és ezt sem csak a nyugdíjasok kapják meg, hanem a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is - közölte az államtitkár.
    "Mindannyiunknak kötelessége megbecsülni az időseket, köszönjük nekik az elmúlt évtizedek munkáját. A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak ránk" - mondta Zsigó Róbert.

MTI 2021. december 28.