Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Zsigó: jövőre is a családokért fog dolgozni a kormány

2021. december 23. - 09:40

Ez az év a családokról szólt, és jövőre is értük fog dolgozni a kormány - jelentette ki a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára csütörtökön a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban. A kormány fontosnak tartja, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság után Magyarország megerősödjön, ezért továbbra is minden eszközzel segítjük a gyermeket nevelő és gyermekvállalást tervező családokat.

Zsigó Róbert közölte: az idei költségvetésben két és félszer annyi támogatás biztosítottak a családok számára, mint 2010-ben, jövőre pedig már 3500 milliárd forintnyi összeg, vagyis a GDP 6,2 százaléka áll majd rendelkezésre.
    "A családbarát fordulat nélkül tíz év alatt 123 ezer gyermekkel kevesebb született volna. Huszonöt éve nem volt ilyen magas a gyermekvállalási kedv, mint most" - emelte ki a politikus.
    Zsigó Róbert felidézte: idén emelkedett a gyed és a gyod, miközben a bruttó fizetés 70 százalékáról a 100 százalékára növelték a csed összegét, valamint elindították "minden idők legnagyobb" otthonteremtési programját, amelyben nemcsak az új lakások építését, hanem a régiek felújítását is támogatják.

MTI