Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Zsigó: a járvány idején is támogatjuk az időseket

2022. február 11. - 10:26

A járvány idején is támogatják az időseket - közölte a családokért felelős parlamenti államtitkár pénteken a Facebook-oldalán.

Zsigó Róbert a videóban kiemelte, hogy pénteken másfél millió nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember bankszámlájára utalják - a havi járandóság mellett - a 13. havi nyugdíjat is. Tehát banki átutalással is dupla nyugdíj érkezik - fűzte hozzá.
    Az államtitkár hangsúlyozta: a kormánynak fontos, hogy a gazdasági eredményekből a gyermekes családok, a fiatalok és a munkavállalók mellett az idősek is részesüljenek. A 13. havi nyugdíj kifizetését, amire 317 milliárdot fordítanak a költségvetésből, a gazdaság jó teljesítménye teszi lehetővé - jelezte.
    Az időseket emellett nyugdíjprémiummal, a rezsicsökkentéssel és az alapvető élelmiszerek árának befagyasztásával is segítik - mondta.
    Hozzátette: miután a baloldal 2006-os kampányban "fűt-fát ígért" nekik, "szemrebbenés nélkül" elvett tőlük egyhavi nyugdíjat.
    "Akkor csökkentették a nyugdíjak vásárlóértékét, az egekbe emelték a rezsi árát, megduplázták az élelmiszerek áfáját és bevezették a vizitdíjat, a kórházi napidíjat" - sorolta Zsigó Róbert.
    Az államtitkár szavai szerint "nap mint nap tapasztaljuk", hogy a baloldal programja ma is ugyanez. A "baloldal kijelölt miniszterelnök-jelöltje nap mint nap elmondja, hogy ostobaságnak tartja a 13. havi nyugdíjat, a rezsicsökkentést, és az élelmiszerárstopot" - tette hozzá.
    Úgy fogalmazott: "mi megbecsüljük az időseket, és a járvány idején is támogatjuk őket".
    "A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak ránk, mert Magyarországnak az idősek támogatásában is előre kell mennie, nem hátra" - zárta szavait Zsigó Róbert.

MTI 2022. február 11.