www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

WHO: hat hét csökkenés után újra emelkedni kezdett a fertőzöttek száma Európában

2021. március 04. - 15:04

Hat hét csökkenés után újra emelkedni kezdett a koronavírus-fertőzöttek száma Európában - jelentette be az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai irodáját vezető Hans Kluge csütörtökön.


Kluge a sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy Közép- és Kelet-Európában, valamint Nyugat-Európa több országában újra terjedőben a járvány.
    A múlt héten a Covid-19-es megbetegedések száma 9 százalékkal nőtt, és így átlépte az egymilliót a WHO 53 országot magában foglaló európai térségében.
    "Ezzel véget ért a hat hete tartó, ígéretes csökkenés" - mutatott rá Kluge, aláhúzva, hogy az európai régió országainak több mint felében újra emelkedni kezdett a fertőzöttek száma.
A tisztségviselő szerint az európaiaknak újra a legszükségesebbekre kell szorítkozniuk, hogy felvehessék a harcot a koronavírus és terjedő variánsai ellen, illetve fel kell gyorsítaniuk az oltást.
    Az 53 térségbeli országból 45-ben már megkezdődött az oltási kampány.
Az AFP francia hírügynökség számvetése szerint az Európai Unió lakosságának 5,4 százaléka kapta meg első oltását a koronavírus ellen, 2,6 százaléka pedig mindkét oltást megkapta.


MTI 2021. március 4.