Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Völner: a kormány a veszélyhelyzet idején is fokozottan figyel a nehéz anyagi körülmények között élő családokra

2021. május 06. - 15:00

A kormány a veszélyhelyzet idején is fokozottan figyel a nehéz anyagi körülmények között élő családokra, a kiszolgáltatott helyzetben lévőkre - nyilatkozta az MTI-nek csütörtökön Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára azzal összefüggésben, hogy a kormány a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbította a kilakoltatási moratóriumot.

Az államtitkár kifejtette: éppen a veszélyhelyzet kapcsán biztosított felhatalmazás nyújt lehetőséget a kormánynak arra, hogy sokhetes parlamenti vita nélkül, rövid úton hozhasson meg ilyen döntéseket.
    "Ha azonban a baloldalon múlna, akkor erre sem lenne lehetőség, hiszen az ellenzék jelezte, hogy nem szavazza meg a veszélyhelyzet őszig tartó meghosszabbítását" - tette hozzá.
Völner Pál emlékeztetett arra is, hogy a kormány az elmúlt időszakban is több olyan pénzügyi vagy szociális intézkedést hozott, amellyel segítséget tudott nyújtani a nehéz helyzetben lévő családoknak, ellentétben a korábbi, baloldali kormányokkal, amelyek csak "eladósították" őket.
    A szerdán kihirdetett kormányrendelet szerint csak a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. nap után lehet magánszemélyek lakóingatlanainak kiürítéséről vagy árveréséről intézkedni.

MTI 2021. május 6.