A veszélyhelyzet után állnak a bizottság rendelkezésére a kormány képviselői

2020. május 20. - 16:20

A kormány képviselői nem vesznek ma részt a Népjóléti bizottság ülésén, egy későbbi alkalommal, a veszélyhelyzetet követően természetesen állnak a bizottság rendelkezésére, hogy a bizottság tagjainak külön is beszámoljanak a koronavírus-járvány aktuális helyzetéről.

Korózs Lajos a bizottság elnöke immár sokadik alkalommal hívta meg a kormány és az Operatív Törzs képviselőit, akik eddig minden alkalommal eleget tettek a meghívásnak és a napi munkájuk és a napi sajtótájékoztatók mellett több órán keresztül álltak a bizottság rendelkezésére és ott is külön is beszámoltak a járvány aktuális helyzetéről.  A mai napon a kormány képviselői azonban nem kívánnak élni a meghívással. A járvány elleni védekezés ugyanis ma is még teljes erőt és munkaidőt kíván mind a járványügyi hatóságoktól és az egészségügyi vezetéstől.

Ezúton is tájékoztatjuk a Népjóléti Bizottság elnökét, hogy a sikeres védekezésnek, az időben meghozott döntéseknek, és a magyar lakosság együttműködésének köszönhetően Magyarországon eddig sikerült elkerülni a tömeges megbetegedést és a járvány berobbanását. Az új fertőzöttek, az aktív fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma is csökkenő tendenciát mutat, ennek köszönhetően fel tudtuk oldani a kijárási korlátozást, fokozatosan újraindítjuk az életet és az egészségügyi ellátásokat. Ugyanakkor fokozott figyelemmel vagyunk az enyhítések járványügyi hatására, valamint az idősotthonokra, mert az eddigi adatok szerint minden negyedik fertőzött és elhunyt idős otthon lakója. Köszönjük, hogy a magyar emberek figyelemmel követik az Operatív Törzs sajtótájékoztatóit és betartják az ajánlásokat, és egyre inkább felismerik a járvánnyal kapcsolatos politikai vagy üzleti érdekből gyártott álhíreket.

Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ