Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Varga Mihály: megint az uniós élmezőnyben a magyar beruházási ráta

2021. május 31. - 13:34

A magyar beruházási ráta ismét 27 százalék felett alakult, ezzel az ország változatlanul az uniós élmezőnyben szerepel - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára feltöltött videóban hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, első negyedéves adatairól.


Hozzátette: a növekedést az állami fejlesztések és a családok beruházásai is húzták. Az egészségügy beruházásai 45 százalékkal, a közigazgatásé 33 százalékkal, az oktatásé 31 százalékkal, míg az ingatlanberuházások 12 százalékkal erősödtek.
    Ez azt jelenti, hogy eredményesek voltak azok a gazdaságvédelmi intézkedések, amelyek a befektetések növelésével ellensúlyozták a válság hatásait - mutatott rá. Felidézte: 2010-óta 63 százalékkal nőttek a beruházások Magyarországon, ez az érték háromszorosa az uniós átlagnak, a régióban pedig éllovasnak számít.
    Varga Mihály azt mondta: arra számítanak, hogy a kormányzati intézkedések hatására tovább folytatódhat a beruházások növekedése. Az otthonteremtési támogatások bővítése, a vállalkozások fejlesztéseit ösztönző programok, az uniós források hatékony felhasználása is ezt a célt segítik.


MTI 2021. május 31.