Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Varga Mihály: két év alatt 2100 milliárd forintnyi adócsökkentést hajt végre a kormány

2021. december 22. - 11:33

Az idei és a jövő évi adócsökkentés összege meghaladja a 2100 milliárd forintot - közölte a pénzügyminiszter szerdán a Facebookon. A járvány miatt újabb adócsökkentések segítik a magyar gazdaságot, a vállalkozásokat, a béremeléseket és a gyermekes családokat.

 A Varga Mihály közösségi oldalán megosztott magyarázó videóban az adócsökkentésről közölték azt is, jövőre Magyarország legnagyobb adócsökkentése jön, 1500 milliárd forint összegben.
    Kifejtették: a családi adóvisszatérítéssel 600 milliárd forintot kapnak vissza a gyermeket nevelő szülők.
    A 25 év alattiak személyi jövedelemadó mentessége 140 milliárd forintot hagy a fiataloknál.
    A kormány 17-ről 13 százalékra csökkenti a munka közterhét, megszünteti az 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulást, 2,5 százalékkal mérsékelik a szociális hozzájárulási adót, ezekkel az intézkedésekkel 600 milliárd forinttal több maradhat a cégeknél.
    Azzal a döntéssel pedig, hogy 11-ről 10 százalékra csökkentik a kisvállalati adókulcsot, 10 milliárd forintot hagynak az érintett vállalkozásoknál.
    A "Milyen adócsökkentések jönnek jövőre? Válasz 50 másodpercben" című videóban közölték azt is, a kormány meghosszabbítja a kis- és középvállalkozások helyi iparűzési adókedvezményét, ami 150 milliárd forintnyi megtakarítást jelent.

MTI