Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Varga Mihály: 800 munkahelyet véd meg állami támogatással az Axiál Kft. beruházása

2021. május 17. - 12:04

Az Axiál Kft. 2 milliárd forintos raktárberuházása, amelyhez 1 milliárd forintos állami támogatást kapott, 800 munkahelyet véd meg - jelentette be a közösségi oldalán hétfőn Varga Mihály pénzügyminiszter.


A fejlesztésnek köszönhetően automatizált robotok végzik majd a logisztikai, rakodási feladatokat a magyar tulajdonban lévő Axiál Kft. új raktárépületében a nagyvállalati beruházási támogatás segítségével. Varga Mihály közölte, hogy a magyar gazdaságnak ehhez hasonló, világszínvonalú beruházásokra van szüksége, hiszen a jövő gazdaságát a digitalizáció, a robotizáció jelenti.
    A miniszter szerint a magyar ipar nem csupán lépést tart a fejlődéssel, de abban meghatározó részt is vállal. A gazdaság fellendítésére a költségvetésből idén 6172 milliárd forint, jövőre 7308 milliárd forint jut, és folytatódik a beruházások állami ösztönzése is - tette hozzá.
 A bajai Axiál Kft. évente csaknem 10 ezer tonna alkatrésszel látja el a mezőgazdaságot, az építőipart, és a raktártechnológiai vállalkozásokat, a mostani beruházással a raktározási lehetőségeiket bővítik - ismertette a videóban Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető.

MTI 2021. május 17.