Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Újraindult a járvány miatt leállított nyelvvizsgarendszer

2020. április 27. - 15:00

Újraindult a járvány miatt leállított nyelvvizsgarendszer, online számonkérés négy vizsgaközpontban, 28 nyelven történhet - hangzott el hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal (OH) felsőoktatási elnökhelyettese azt mondta, hogy a négy vizsgaközpont online vizsgáztatásra való jogosultságáról soron kívül, nyolc nap alatt döntött az OH.
Az akkreditációhoz a nyelvvizsgaközpontoknak folyamatleírást kellett adniuk a vizsgáról, emellett számos, a biztonságos online vizsgáztatáshoz szükséges szempontnak kellett megfelelniük - fűzte hozzá.
Hangsúlyozta: az online vizsgáztatást lehetővé tevő rendelet csak a veszélyhelyzet idejére szól és azért volt szükséges, mert a felsőoktatásba való bejutásnál fontosak a nyelvvizsgák által szerezhető többletpontok.
A felsőoktatási elnökhelyettes azt ajánlja, hogy akik tervezték a nyelvvizsga letételét, éljenek az online számonkérés lehetőségével.

Az akkreditált nyelvvizsgaközpontok és az elérhető nyelvek listája az OH honlapján olvasható.

A 101/2020 (IV.10.) Korm. rendelet 8. § (3) bekezdése alapján a veszélyhelyzet idején elektronikus (online) vizsgáztatásra jogosult vizsgaközpontok:


MTI 2020. április 27.