Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Újabb beruházás valósult meg az Egészségipari támogatási programban

2021. július 16. - 17:12

Varga Mihály pénzügyminiszter avatta fel pénteken a magyar fejlesztésű defibrillátorokat, röntgen rendszereket és EKG-kat gyártó Innomed Medical Zrt. esztergomi üzemcsarnokát, mely 1,6 milliárd forintos beruházással jött létre. Az Egészségipari támogatási program elindításakor elsősorban az önellátást tűzte ki célul a kormány az egészségipari termékek és alapanyagok terén.

Varga Mihály elmondta, a 32 éves múltra visszatekintő orvostechnikai vállalat a kormánytól 1,3 milliárd forintos támogatást kapott az Egészségipari támogatási programban.
    A társaság nemzetközileg is elismert középvállalattá fejlődött, a világ 100-nál több országába szállít életmentő eszközöket - ismertette a pénzügyminiszter, és megjegyezte, az Innomed termékei iránti keresletet jelzi, hogy a járvány évében is 25 százalékkal nőtt a cég árbevétele, elérve a 3,7 milliárd forintot.
    Az Egészségipari Támogatási Programban országszerte olyan vállalatok kapnak támogatást, melyek világos terv mentén szeretnék fejleszteni működésüket és termelésüket.  "A társaságok a piacon megállták a helyüket, fejlesztéseikhez a kormány szívesen társul partnerként" - jelentette ki Varga Mihály.
    Dévai Endre, az Innomed igazgatóságának elnöke elmondta, a támogatást a koronavírus-járvány követelményeihez illeszkedő defibrillátor, DTS tüdődiagnosztikai rendszer és telemetriás EKG rendszer kifejlesztéséhez és gyártásához használták fel.
    A beruházással felújították a gyártócsarnokot, valamint a termeléshez szükséges robotizált és automata gyártó- és szerelő sorokat szereztek be.
    Az Innomed Zrt. 115 munkavállalót foglalkoztat, melynek megközelítően fele az esztergomi telephelyen a termelésben vesz részt, egyötöde a fejlesztői tudásközpontban dolgozik, a fennmaradó létszám pedig a kereskedelemért felelős.
    A társaság 2019-ben 2,9 milliárd, 2020-ban 3,7 milliárd forint árbevételt ért el, melynek közel 70 százaléka exportból származott. Főbb kereskedelmi partnereik: Indonézia, Kína, Oroszország, de egy Déli-sarki kutatóbázison is üzemel berendezésük.