Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Tanácsok

2020. március 01. - 09:11

Szakemberek tanácsai

1)    Tartsa be az alapvető higiéniás szabályokat! A legfontosabb a gyakori, alapos, szappanos kézmosás, vagy legalább 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítő használata. Különösen javasolt mosdó használtatát követően és étkezés előtt.
2)    Ne utazzon új koronavírus-járvánnyal érintett területre – utazása tervezésénél vegye figyelembe azokat az országokat is, melyeken átutazik.
3)    Amennyiben az utazás mellett dönt, regisztráljon a Konzuli Szolgálatnál.
4)    Amennyiben új koronavírus-járvánnyal érintett területről érkezik haza, és ezt követően a betegség tüneteit észleli magán, haladéktalanul hívja fel háziorvosát, vagy a Nemzeti Népegészségügyi Központ ingyenesen hívható zöldszámai (06-80-277-455 vagy 06-80-277-456) valamelyikét! Amennyiben nem feltétlenül szükséges, emberek közé, orvosi váróba ne menjen, tömegközlekedést ne használjon, maradjon otthon!
5)    Amennyiben - állampolgárságától függetlenül - ismert Ön előtt olyan ember, aki új koronavírus-járvánnyal érintett területen járt, és észleli magán a betegség tüneteit, hívja fel a figyelmét arra, hogy ne menjen közösségbe, és haladéktalanul kérjen orvosi segítséget telefonon.
6)    Működjön együtt a hatóságokkal.