Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Szijjártó: a kultúrának fontos szerepe van az élet újraindulásában

2021. szeptember 30. - 20:51

Számos egyéb terület mellett a kultúra is a koronavírus-járvány időszakának nagy vesztesei közé tartozott, márpedig az élet újraindulásában ennek is fontos szerepe van - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter Ballun Viktória Szavakon túl című kiállítását nyitotta meg a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. budapesti székházában. Beszédében hangsúlyozta, hogy a pandémia a közösségi életet gyakorlatilag teljesen ellehetetlenítette, így akármilyen triviális is, ki kell most mondani: "jó, hogy itt vagyunk, jó, hogy van kiállítás".
    Szijjártó Péter fontosnak nevezte, hogy a közösségi terek újra megteljenek élettel, és hangsúlyozta, hogy a magyarok büszkék a kultúrájukra, nyelvükre, örökségükre, hagyományaikra.
    "Ha a kultúrára, a közösségi életre, a magyarságunkra, az identitásunkra, annak fejlesztésére és ápolására nem fordítunk erőforrást, akkor igazából mire is az a nagy küzdelem az erőforrások előállítása érdekében?" - tette fel a kérdést.
    Végezetül közölte, Magyarország egyik legnagyobb vállalataként az MVM mindig figyelt arra, hogy társadalmi szerepvállalás keretében kivegye részét a magyar kultúra bemutatásából itthon és külföldön egyaránt.

MTI 2021. szeptember 30.