Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Szijjártó: éjfél után érkezik az újabb Szputnyik vakcinaszállítmány Budapestre

2021. április 13. - 20:55

Várhatóan éjfél után nem sokkal érkezik meg a 120 ezer második dózisú Szputnyik vakcinát tartalmazó szállítmány Budapestre - közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden kora este a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta: ezekben a percekben száll fel a kormány cargogépe, hogy újabb koronavírus elleni oltóanyag-szállítmányt hozzon Magyarországra. A gép és legénysége 2 hónap alatt már a hetedik keleti vakcinabeszerző útját teljesíti - emelte ki a miniszter, hozzátéve: ennek hála most 120 ezer ember jut majd hozzá az orosz oltóanyag második dózisához.
    "Újabb lépcsőfok a világjárvánnyal szembeni védekezésben és újabb lépés afelé, hogy Magyarország gyakorlatilag elsőként nyithasson újra Európában" - hangsúlyozta Szijjártó Péter.
    Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szintén a Facebook-oldalán az "oltásellenes álhírterjesztők" figyelmébe ajánlotta bejegyzését.
    Kiemelte: mindenki, akit Szputnyik vakcinával oltottak be, eddig is megkapta a második oltást időben, és a jövőben is mindenki meg fogja kapni.
    Az első oltásoknál - és minden oltásnál - előbb a felszabadítás, majd a kiszállítás következik, a vakcina beadása ezeket a folyamatokat követően kezdődhet. A szállítások Oroszországból folyamatosak - írta az államtitkár.

MTI 2021. április 13.