Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Szakmai vezető: rugalmas keretek között szervezik az oltást a háziorvosoknál

2021. december 30. - 10:18

A helyi adottságoknak megfelelően szervezik majd a háziorvosi praxisokban a hétvégi oltási napokat, rugalmas keretek között - mondta a háziorvosok országos kollegiális szakmai vezetője az M1 aktuális csatornán szerdán.

  Békássy Szabolcs hozzátette: a szakmai szervezetektől és a háziorvosoktól több ellátásszervezési javaslat érkezett, hogy minél gördülékenyebben lehessen ezeket az oltási napokat megszervezni. Több szempontot kell figyelembe venni, így a vakcinakészlet-gazdálkodást, az adott praxishoz tartozók átoltottságát, a helyi infrastrukturális feltételeket, vagy azt, hol van helyettesítéssel ellátott vagy be nem töltött praxis - ismertette.
    Ezeket a javaslatokat az országos oltási munkacsoport szerdai ülésén napirendre vették - tette hozzá.
    A szakember kiemelte, a háziorvosok pluszfinanszírozást kapnak a hétvégi oltási napokra.
    A hétvégi oltási napokat nem vállaló háziorvosok bírságolásával kapcsolatban Békássy Szabolcs azt mondta, nem cél egyetlen háziorvosi praxis megbírságolása sem.
    Ezekre a hétvégi oltási napokra előzetes regisztráció nélkül lehet menni.
    Békássy Szabolcs beszélt arról is, hogy a háziorvosoknak meghatározó szerepük volt a koronavírus-járvány elleni védekezésben, ősszel az emlékeztető oltás 47 százalékát a háziorvosok adták be.

MTI