Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Sokan megszegik a kijárási korlátozást Budapesten, ezzel a járvány berobbanását kockáztatják

2020. április 06. - 15:25

Az Operatív Törzs arra kéri a budapestieket, hogy tartsák be a kijárási korlátozás szabályait, mert ez közös ügyünk a járvány lassítása érdekében - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs ügyeleti központjának munkatársa a hétfői online sajtótájékoztatón.

Az igazolt koronavírus-fertőzöttek 43%-a a fővárosban van. Tehát Budapesten van a  legnagyobb kockázata a járvány berrobbanásának.

Kiss Róbert hozzátette: a jó idő beköszöntével a fővárosiak egyre nagyobb számban szegik meg a kijárási korlátozás szabályait. Elmondta, szombathoz képest vasárnap a duplájára emelkedett az ezzel kapcsolatos rendőri intézkedések száma: csak vasárnap 614 esetben intézkedtek a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai, ebből 574 esetben figyelmeztették a szabályokat megszegőket, 24 helyszíni bírságot szabtak ki és 16 szabálysértési feljelentést tettek.

Az országos adatokról elmondta: 4292 rendőri intézkedés történt, amelyből 3102 figyelmeztetés, 532 helyszíni bírság, valamint 648 szabálysértési feljelentés volt.