Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Schanda Tamás: ismét meghaladhatja a 4 százalékot a gazdasági növekedés

2021. május 12. - 12:09

A gazdaság-újraindítási akcióterv végrehajtásával idén újra meghaladhatja a 4 százalékot a növekedés - mondta szerdai videóüzenetében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Schanda Tamás kijelentette, hogy az emberek fáradhatatlanságának, és a kormány intézkedéseinek köszönhetően a válság ellenére Magyarország eredményei jók. Bár a járvány a gazdaságot is megtámadva 5,1 százalékos visszaesést okozott tavaly, de ez is jobb teljesítményt jelez, mint az EU 6,4 százalékos visszaesése - mondta. Hozzátette, hogy a legfontosabb gazdasági mutató a foglalkoztatottság, a kormány ezért minden munkahelyet megvéd vagy újat teremt azok helyett, amelyeket a válság elvett. Kormányzati támogatásban eddig több mint 1,7 millióan részesültek.
    Az államtitkár felidézte, hogy az előző válságot a baloldal kezelte, véleménye szerint "teljesen sikertelenül", minden területen megszorításokkal, adóemelésekkel. Az Országgyűlés ellenzéki oldalán ma is 14 képviselő ül azok közül, akik akkoriban megszavazták egyhavi bér és nyugdíj elvételét, a fizetős egészségügyet, az áfaemelést, a tandíj és az ingatlanadó bevezetését. Az ország az akkori válságból azért került ki, mert a magyar emberek 2010-ben nemet mondtak erre a káros politikára - tette hozzá.
    Schanda Tamás szerint összefogással a mostani válságot is le lehet győzni. Magyarország ma ismét jól áll, de a megkezdett munkát folytatni kell - hangsúlyozta.

MTI 2021. május 12.