www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Schanda Tamás: 2020 utolsó hónapjában négyezerrel dolgoztak többen, mint 2019 azonos időszakában

2021. január 16. - 14:39

A múlt év utolsó hónapjában négyezerrel dolgoztak többen, mint 2019 azonos időszakában. Azaz a magyarok továbbra is munkából akarnak megélni, a gazdaságvédelmi intézkedések pedig valódi, hatékony segítséget nyújtanak nekik ebben - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára szombaton a Facebookon.

Schanda Tamás azt írta, azt szeretnék, hogy 2021 ne csak a járványhelyzetből való kilábalásról szóljon, hanem egy igazán jó éve legyen Magyarországnak, ezért természetesen nem lehet hátra dőlni, és a kormány folytatja a munkahelyek megvédéséért és az újabbak létrehozásáért a küzdelmet.
Az emberek egészségének védelméről szólva megjegyezte, érkeznek az oltások, és már több mint egymillió ember regisztrált is a vakcinára.
Brüsszel ugyan megint "súlyos" hibákat ejtett a beszerzésnél, amit jól mutat az is, hogy Izrael és az EU-ból frissen kilépett Nagy-Britannia is sokkal több oltóanyagra tett már szert, mint az a kontinensre jellemző, de Magyarország ennek ellenére is jól halad az oltási program végrehajtása - tette hozzá.
"A baloldal persze ezeket az eredményeket is támadja. Nem tisztelik az egészségügyi dolgozók teljesítményét és a nap mint nap munkába járó, az ország működését biztosító emberek eredményeit sem. Korábban már láthattuk, tapasztalhattuk, hogy mire képesek kormányon: adóemelések, a 13. havi nyugdíj elvétele, az állami vagyon elherdálása - csak hogy pár dolgot említsek. Most, a járványhelyzetben pedig hazudoznak, álvideókat vagy kegyeletsértő filmeket gyártanak, na és persze folyton-folyvást Brüsszelbe szaladgálnak feljelentgetni a saját hazájukat" - közölte az államtitkár.
Schanda Tamás hozzátette, hogy Magyarország ennek ellenére is le fogja győzni a járványt.MTI