Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

PM: közel másfél milliárd forintos beruházással bővíti kapacitását a Szatmári Kft.

2020. november 16. - 09:44

A legutóbbi növekedési adatok megerősítik, hogy a kormány gazdaságvédelmi intézkedései eredményesek - hangsúlyozta Varga Mihály a Szatmári Kft. kormánytámogatással megvalósult fejlesztésének bemutatásakor - tájékoztatta a Pénzügyminisztérium hétfőn az MTI-t.

 
A közlemény szerint a pénzügyminiszter kiemelte: a munkahelyek védelmével, az adócsökkentések folytatásával és a beruházások támogatásával Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból, a járványt követően visszatérhet arra a dinamikus növekedési pályára, amelyen az elmúlt években haladt.
    A magyar gazdaság 11,3 százalékos növekedést ért el a harmadik negyedévben az előző negyedévhez képest, ami azt mutatja, hogy a gazdaság egy közel teljes tavaszi lezárást követően is gyorsan helyre tud állni - emelte ki Varga Mihály. Mint mondta: az uniós átlaghoz képest Magyarország kedvezőbb helyzete elsősorban annak köszönhető, hogy a járvány jó gazdasági helyzetben érte az országot, és érvényesült a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseinek hatása. Ezt mutatja, hogy az utóbbi hónapokban a munkaerőpiacon kedvezően alakulnak a tendenciák, a béremelkedések mértéke hozzávetőlegesen 10 százalék, a beruházási ráta 28 százalékos értékével pedig az unió élmezőnyébe tartozunk, a visszaesés ellenére is.
     Varga Mihály emlékeztetett: a koronavírus-járvány elleni küzdelemben a kormány álláspontja továbbra is az, hogy a munkahelyek megtartása és újak létrehozása a legfontosabb feladat. Mint fogalmazott: ebben kulcsszerepük van azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a járvány ideje alatt is fejlesztenek, ezért a kormány többszáz milliárd forintos támogatási programokkal segíti ezeket. A tárcavezető a beruházásokat ösztönző intézkedéseket említve elmondta: a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretében eddig 281 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg Magyarországon, amelyekhez 116 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás érkezett.
    A 100 százalékban magyar tulajdonú Szatmári Cégcsoport több mint 20 éve a magyar gazdasági élet meghatározó szereplője, legújabb, 1 milliárd 360 millió forintos, raktárbázis-kapacitásukat növelő beruházásukhoz a kormány 680 millió forintos támogatást nyújtott. Az automatizált raktárral gyorsabbá és kiszámíthatóbbá vált a Szatmári-áruházak ellátása, emellett új szaküzleteket is nyithatnak - közölte a Pénzügyminisztérium.

MTI 2020. november 16.