www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Orbán Viktor Mongólia elnökével tárgyalt

2020. november 06. - 11:09

A koronavírus-járvány volt az egyik kiemelt téma Orbán Viktor miniszterelnök és Khaltmaa Battulga mongol köztársasági elnök pénteki tárgyalásán, amelyet videókonferencia keretében tartottak meg - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor gratulált a mongol államfőnek országa hatékony járványügyi védekezéséhez; Mongóliában ugyanis eddig mindössze néhány száz, koronavírussal igazoltan fertőzött embert találtak, halálesetet pedig nem regisztráltak. Ennek ellenére határaikat zárva tartják, és a szigorú védelmi intézkedéseiket fenntartják - hangzott el a megbeszélésen.
    A magyar miniszterelnök kifejtette: a világjárvány vége után méltó módon szeretnénk megünnepelni diplomáciai kapcsolataink kiépítésének 70. évfordulóját.
    Az online tárgyaláson leszögezték: Mongólia hagyományosan Magyarország fontos partnere az északkelet-ázsiai régióban. Kiemelkedően jónak tartjuk kétoldalú politikai és kulturális kapcsolatainkat; ezért szeretnénk fokozni gazdasági együttműködésünket is. A "keleti nyitás" politika keretében 2015-ben újranyitottuk Ulánbátorban a magyar nagykövetséget - emlékeztetett Havasi Bertalan.

MTI 2020. november 6.