Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Orbán Viktor: az oltáson múlik, hogy mikor indíthatjuk újra a gazdaságainkat

2021. május 08. - 10:56

Az oltáson múlik, hogy mikor indíthatjuk újra a gazdaságainkat - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Portóban, az Európai Unió szociális csúcstalálkozójának első munkanapját követően a közösségi oldalán szombaton közzétett videóban.

A kormányfő azt mondta: Portóban most éjjel egy óra van, otthon meg éjjel kettő, véget ért az Európai Tanács ülésének első napja.     "Vakcina, oltás, a gazdaság újraindítása, ez itt a legfontosabb téma" - közölte.
    Örömmel fogadta mindenki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) döntését, hogy egy újabb vakcinát minősítettek biztonságosnak és ajánlják használatra - utalt Orbán Viktor arra, hogy a WHO jóváhagyta pénteken a kínai Sinopharm állami gyógyszergyár által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina vészhelyzeti alkalmazását.
    A miniszterelnök leszögezte: ezen múlik minden. Úgy folytatta: egyetértettek abban, hogy az oltásellenes hangokkal és kampányokkal szemben fel kell lépni, és "próbáljunk mindenkit egész Európában meggyőzni arról, hogy vegye fel az oltást".
    Ezen múlik, hogy mikor indíthatjuk úra a gazdaságainkat - hangsúlyozta.
    "Gyors alvás, holnap folytatjuk" - zárta szavait a miniszterelnök.

MTI