Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Operatív törzs: szerdán több mint háromszázan szegték meg a kijárási tilalma

2021. március 18. - 14:38

Szerdán 336 rendőri intézkedés történt a kijárási tilalom, a közterületi magatartási szabályok, a csoportosulások és a gyülekezések tilalmának megszegése miatt - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert jelezte, hogy ezzel - a tilalom november 4-ei bevezetése óta - már 51 516 emberrel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt.
    Az alezredes elmondta, hogy szerdán a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 567 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, így a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 34 490 rendőri intézkedés történt ilyen ügyben.
    Hozzátette: a szerdai 567 intézkedésből 567 közterületen történt, közülük 136 embert figyelmeztettek, 237-en helyszíni bírságot kaptak, 180-at pedig feljelentettek. Tömegközlekedési eszközökön és várakozóhelyein nyolc, míg a kereskedelmi üzletekben és bevásárlóközpontok területén hat ember ellen léptek fel a rendőrök szerdán a maszkviselési szabályok megszegése miatt szerdán.
    Kiss Róbert tájékoztatása szerint a boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 953 rendőri intézkedésre volt szükség. Ebből 301 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 652-szer pedig az üzletek korlátozott nyitva tartására vonatkozó szabályokat nem tartották be.
    Szerdán a vendéglátóhelyekre vonatkozó szigorúbb szabályok megsértése miatt nem kellett intézkedni - mondta az alezredes.
    Kiss Róbert kiemelte: az elmúlt napon 67 rendőri intézkedésre volt szükség a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben. Az átutazókat tavaly szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartók ellen eddig 13 712-szer lépett fel a rendőrség.
    Hozzátette: a határokon jó ütemben lehet közlekedni, csak a röszkei autópálya határátkelőhelyen kell a tehergépjárműveknek ki- és belépő oldalon egyaránt háromórás várakozási időre számítani.MTI 2021. március 18.