Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Operatív törzs: hétfőn 233-szor intézkedtek szabálytalan maszkviselés miatt

2020. december 29. - 13:39

Hétfőn 208 ember ellen intézkedtek a rendőrök maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt közterületen, kétszer tömegközlekedési eszközön vagy várakozóhelyen, 23-szor pedig egyéb zárt helyen - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

 Gál Kristóf alezredes arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatálybalépése óta 16 509-szer intézkedtek a maszkviselés figyelmen kívül hagyása miatt.
    A szóvivő közölte, hogy hétfőn 382 esetben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt. A kijárási korlátozás november 4-én lépett hatályba, amelyet november 11-én a kijárási tilalom váltott fel; november 4-étől a rendőröknek 18 174 szabályszegő ellen kellett fellépniük.
    Hétfőn a Magyarország területén való átutazás szabályainak megsértése miatt 148-szor intézkedtek a rendőrök. A beutazási korlátozásról szóló kormányrendelet szeptember 1-jei hatálybalépése óta 8941-szer intézkedtek a rendőrök e szabályok megsértői ellen.
    A kereskedelmi üzletekre, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 672 rendőri intézkedésre volt szükség, ebből 181 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 491 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitva tartására és az üzletben tartózkodásra vonatkozó szabályokat nem tartották be.
    Hétfőn is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, közülük 148 szabályszegővel szemben kellett intézkedniük a rendőröknek. Az átutazókat szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartókkal szemben eddig 8941 rendőri intézkedés történt. Hétfőn 10381 alkalommal ellenőrizték a rendőrök személyesen a hatósági házi karanténban lévőket, 2943 hatósági házi karantént rendeltek el, jelenleg 21 667 hatósági házi karantén van hatályban, és 2519-en használják a mobilalkalmazást - ismertette.

MTI 2020. december 29.