Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Operatív törzs: 551-en szegték meg a maszkviselési szabályokat szerdán

2021. április 29. - 14:34

Szerdán 551 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője a csütörtöki, online sajtótájékoztatón.


Kiss Róbert kifejtette: 533-an közterületeken, 12-en tömegközlekedési eszközökön, illetve azok várakozóhelyein, hatan bevásárlóközpontok, üzletek területén szegték meg a szabályokat.
    A jogszabály hatályba lépése óta 61 580-ra emelkedett a maszkviselési kötelezettség megszegése miatt indult intézkedések száma - közölte.
Az üzletekre, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekre vonatkozó korlátozó intézkedések megszegése miatt eddig 1051 rendőri intézkedés történt, ebből az üzemeltető és a tulajdonos felelőssége 317 esetben volt megállapítható. Az üzletek korlátozott nyitvatartására, illetve a bent tartózkodás tilalmára vonatkozó szabályok megszegése miatt 734 rendőri intézkedésre volt szükség.
A kijárási tilalom, a közterületi magatartási szabályok, a gyülekezési tilalomra vonatkozó rendelkezések megszegése miatt szerdán 126 ember ellen intézkedtek, a szabályozás hatályba lépése óta az ilyen esetek száma elérte a 66 500-at.
    A Magyarországon történő átutazás szabályainak megszegése miatt az elmúlt napon ötven esetben jártak el a rendőrök, akik az erre vonatkozó kormányrendelet tavaly szeptemberi hatályba lépése óta emiatt összesen 16 347 alkalommal intézkedtek - ismertette az alezredes.
Szerdán országszerte 3046 hatósági házi karantént rendeltek el, így összesen 31 133-an vannak hatósági házi karantén, közülük 2053-an vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat.

MTI 2021. április 29.