www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Operatív törzs: 128 ember ellen intézkedtek a maszkviselés elmulasztása miatt a rendőrök csütörtökön

2021. február 12. - 13:41

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 128 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón pénteken.


Kiss Róbert alezredes közölte: 74 ember ellen azért volt szükség a fellépésre, mert megszegték a 10 ezer lakosúnál nagyobb településeken a közterületi maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Közülük 7-et figyelmeztettek, 32-en kaptak helyszíni bírságot, 35-öt feljelentettek.
    Elmondta: szabálytalan maszkviselés miatt tömegközlekedési eszközökön és azok várakozóhelyein kilenc, üzletekben, bevásárlóközpontok területén 45 ember ellen intézkedtek.
    Az alezredes hozzátette, hogy a maszkviselési szabályok megszegése miatt 24 556-szor intézkedtek eddig a rendőrök.
    Közlése szerint a vendéglátóhelyek látogatására, illetve nyitva tartására vonatkozó korlátozás miatt hét ember ellen intézkedtek: a Hajdú-Bihar megyei Kabán a rendőrök nyitva találtak egy italboltot, ahol hat vendég iszogatott maszk nélkül. Velük, illetve az üzemeltetővel szemben jártak el és hat hónapra bezáratták az üzletet is - ismertette.
    A rendőrök 316 embert értek a kijárási tilalom megszegésén, így az intézkedés hatálya óta már 36 833-an sértették meg a korlátozást. Továbbá újabb 88, összesen 11 627 járművezető sértette meg a tranzitszabályokat.
    Arról is beszámolt, hogy újabb 3391 ember került karanténba, így jelenleg 22 525 embert érint az egészségügyi korlátozó intézkedés.
    A rendőrök 8796 alkalommal ellenőrizték a karanténszabályok betartását, illetve 2105-en használják az ellenőrzéshez a mobil alkalmazást - fűzte hozzá.
    Múlt év tavasza óta a rendőrség 530 büntetőeljárást rendelt el a járvánnyal összefüggésben, eddig 103 gyanúsítottat hallgattak ki - mondta Kiss Róbert.

MTI 2021. február 12.