Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Menczer: az oltási program sikerének köszönhető, hogy a gazdaság újraindításáról lehet beszélni

2021. június 12. - 15:26

 Azért beszélhetünk már a gazdaság újraindításáról, mert a magyar oltási program az egyik legsikeresebb az Európai Unióban - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton a Facebookon.

 Menczer Tamás a közösségi oldalán megosztott videóban jelezte, a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzset Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezeti.
    Hangsúlyozta, hogy mivel Magyarország az oltási rangsorban az első vagy a második helyen van, ezért "mi már át tudunk térni a tömeges oltásokról a készenléti oltásokra".
    "A magyar oltási program sikere emberéleteket jelent" - fogalmazott az államtitkár. Hozzátette: a sikeres program azt is jelenti, hogy legalább másfél hónappal korábban kaphatták vissza az emberek a szabadságukat.
    Ez a másfél hónap - Menczer Tamás szerint - 1 százalékos pluszt jelent a magyar GDP-ben, vagyis "a magyar oltási program sikere pénzt is jelent Magyarországnak. Mostantól a magyar gazdaság újraindításán van a fókusz" - szögezte le az államtitkár.

MTI 2021. június 12.