Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Megtartotta évindító ülését az Epidemiológiai és Klinikai Kutatási Munkacsoport

2022. január 04. - 11:32

Megtartotta évindító ülését az Epidemiológiai és Klinikai Kutatási Munkacsoport, amelynek feladata a koronavírussal és a járvánnyal kapcsolatos magyar ismeretek összegyűjtése, elemzése.

 Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kedden, az ülés után újságíróknak elmondta, a munkacsoport feladata vizsgálni a vírus természetét, különös tekintettel a mutációkra, a vírus fertőzőképességére és az emberi szervezetben okozott elváltozásokra.
    Hozzátette: a szakemberek foglalkoznak a koronavírus okozta megbetegedés lefolyásával, súlyosságával, azzal, hogy milyen szerveket betegít meg, valamint azzal, milyen járványügyi következtetések adódnak az újabb ismeretekből a járványhullámok ismétlődésére vonatkozóan.
    Hasonlóan az eddigi kutatási eredmények közléséhez, ennek a munkacsoportnak az eredményeit is közzéteszik - jegyezte meg a miniszter.
    A testület munkájában a Magyar Tudományos Akadémia, az országos intézetek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai és egyetemi szakemberek vesznek részt.

MTI 2022. január 4.