Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Megnyílt a regisztrációs honlap az 5-11 éves gyermekek oltásához

2021. december 08. - 11:04

A mai nappal megnyílt a vakcinainfo.gov.hu regisztrációs honlap az 5-11 éves gyermekek oltásához is. A gyermekek oltása az erre kijelölt kórházi oltópontokon és a házi gyermekorvosoknál fog történni.  A gyermekek oltására kijelölt kórházi oltópontokra az internetes időpontfoglalót fogjuk megnyitni néhány napon belül, ennek dátumáról külön tájékoztatást fogunk adni. Az interneten azok a szülők fognak tudni majd időpontot foglalni, akik érvényes regisztrációval rendelkeznek. Emellett a gyermekvakcinát igénylő házi gyermekorvosok is fognak kapni a vakcinaszállítmányból. A jövő héten érkező szállítmány várhatóan 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé december 15-től.

Mint ismert az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a közelmúltban jelentette be, hogy engedélyezi az 5-11 éves korosztály oltását is a Pfizer gyermekvakcinájával. 

Az első vakcinaszállítmány várhatóan jövő hét elején érkezik meg Magyarországra.  A gyermekek oltása a tervek szerint országosan december 15-étől indul. Az első szállítmányban várhatóan 138 ezer adag vakcina érkezik, amelynek a fele - tehát 69 ezer adag vakcina  - oltható el, a másik felét félre kell tenni a második oltáshoz, mert a további gyermekvakcina szállítmányok sorsa még bizonytalan. A második oltás a gyermekeknél is az első oltás után 3 héttel lesz esedékes.

Egy ampullában 10 gyermek oltásához való vakcina lesz, így az oltást is ennek megfelelően úgy kell megszervezni,  hogy egy kinyitott egy ampullára 10 gyermeket kell szervezni a házi gyermekorvosoknak is.

Gyermekek regisztrációja: https://vakcinainfo.gov.hu/

Figyelem! A szülők a gyermek adataival és eddig a regisztrációnál még nem használt emailcímmel rögzíthetik a gyermeket.  Egy emailcímről egy gyermeket lehet rögzíteni.   Kérjük a szülőket, hogy pontosan adják meg a gyermek adatait és az elérhetőségeket! Csak az ötödik életévet betöltött gyermek regisztrálható érvényesen!

Internetes időpontfoglaló megnyitása: néhány napon belül fog megtörténni, ennek pontos dátumáról és a gyermekoltásra kijelölt kórházakról külön tájékoztatást fogunk adni.  Figyelem! Az internetes időpontfoglalóban csak az érvényesen regisztrált szülők fognak tudni időpontot foglalni.

Gyermekek oltása a házi gyermekorvosoknál, vegyes praxisokban: amennyiben a szülő szeretné gyermekét beoltatni, érdemes azt jelezni a házi gyermekorvosnak is. Emellett a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon érvényesen regisztrált gyermekről tájékoztatást fog kapni a TAJ-szám szerint illetékes házi gyermekorvos is.

A 12-17 éves kamaszok oltása a nyár elejétől folyamatos. Az a szülő, aki kamasz gyerekét  szeretné beoltatni most előzetes időpontfoglalás nélkül is megteheti a vasárnapig zajló Oltási akción, illetve a www.vakcinainfo.gov.hu  honlapon történt regisztráció után az interneten is tud neki időpontot foglalni:  https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas