Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

A második oltás felvételével kapcsolatos tudnivalók

2021. július 21. - 11:18

Előfordul, hogy az első oltást felvett személyek ismétlő oltásukat különböző okok (pl. betegség, nyaralás, külföldi utazás stb.) következtében a vakcina alkalmazási előiratában rögzített időpontban nem tudják felvenni.

Főszabály szerint a második oltást az első oltás helyszínén adják be

  • a Pfizer- és Szputnyik-vakcina esetében 21 nap,
  • a Moderna- és a Sinopharm-vakcina esetében 28 nap,
  • AstraZeneca esetében pedig 12 hét különbséggel.

Ha az oltott vagy az háziorvos elfoglaltsága (pl. nyári szabadsága) miatt a második oltás eredetileg tervezett dátuma nem tartható, akkor kérjük, hogy a felek egyeztessenek egy megfelelő időpontot, illetve a háziorvos a helyettesével oldja meg a második oltást!

Ha ezek mégis akadályba ütköznének, akkor a Fővárosi és Megyei Oltási Munkacsoportok felajánlják segítségüket a második oltás megszervezésére.  Ez esetben kérjük, hogy az oltakozó a második körös oltási igényt (név, TAJ szám, telefonszám, első oltás oltóanyaga megadásával) az illetékes Megyei Oltási Munkacsoport lenti e-mail címén időben jelezze! Ezen oltások megszervezését a Fővárosi vagy Megyei Oltási Munkacsoport végzi. A levél megérkezését követő napokban a munkacsoport telefonon értesíti az ügyfeleket a második oltás helyszínéről és időpontjáról.

(Miniszterelnökség)