Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Már 1 millió 367 ezer 322-en küldték vissza a nemzeti konzultációs íveket

2020. augusztus 05. - 22:02

Már 1 millió 367 ezer 322-en küldték vissza a nemzeti konzultációs íveket, illetve válaszoltak az online felületen - mondta el Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője szerdán Budapesten újságíróknak.

A szóvivő emlékeztetett: a koronavírus-járvány nagyban befolyásolja a hétköznapokat, világszerte egyre nő a fertőzöttek száma, és a pandémiának várhatóan lesz második hulláma.
    Kifejtette: Magyarország a járvány első szakaszában sikeresen védekezett, mert a kormány időben hozta meg a szükséges intézkedéseket, a lakosság pedig fegyelmezett volt és együttműködő. Ennek köszönhető, hogy sikerült elkerülni a tömeges fertőzést és a sok ezer halálos áldozatot. A járvány gazdasági hatásainak kivédése is sikerült, a kormány egymillió munkahelyet megvédett és a magyar munkanélküliségi adatok a legjobbak közé tartoznak Európában.

     A nemzeti konzultáció a gazdasági szuverenitás megőrzéséről és a járvány elleni hatékony védekezésről szól - mondta Farkas Örs. Hozzátette: egyrészt olyan kérdésekben kérik ki az emberek véleményét, mint például a maszkviselés, a határok lezárása, a vásárlási idősáv vagy az ingyenes parkolás. Másrészt a második Soros-tervről, amely "gúzsba köti" az abban részt vevő országokat.
    Kiemelte: minden magyar család hétköznapjait érintő kérdésekről van szó, ezért kéri a kormány, hogy aki eddig nem tette, mondja el véleményét a hátralévő tíz napban. Emlékeztetett. hogy a konzultációs ívek leadásának határideje augusztus 15-e. Az eddig visszaküldött nemzeti konzultációs ívek, illetve az online felületen adott válaszok száma összesen 1 millió 367 ezer 322 - ismertette a szóvivő.
    Hozzátette: a baloldal ezúttal sem vesz részt az összefogásban, összegyűjti az íveket, akadályozza a védekezést, de ez - mint mondta - nem meglepő, nekik továbbra sem az emberek érdeke, hanem a bevándorlás és második Soros-terv számít, a magyar szuverenitás ellen dolgoznak.
    A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője beszélt arról is, hogy miközben erősödik a migráció, növekszik a magyar határhoz érkező migránsok száma, a bevándorláspárti baloldal azon dolgozik, hogy a migránsok akadálytalanul érkezhessenek Magyarországra.

MTI