Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

M1: jól haladnak az oltással

2021. március 07. - 13:17

Országszerte jól haladnak az oltások beadásával - ez derült ki az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti helyszíni tudósításaiból.

 Janecskó Mária, a Szent János kórház oltóközpontjának vezetője elmondta: Pfizer-, illetve Szputnyik vakcinával oltják a háziorvosok által küldött, többnyire idős betegeket, naponta mintegy két-háromszázat.
    Az oltási hajlandóság az egészségügyi dolgozók és a lakosság körében is magas, a mellékhatások nagyon enyhék, a Szent János kórház oltóközpontjában komolyabbat még nem tapasztaltak - mondta a szakember.
    Suba László vámospércsi háziorvos az oltás menetéről szólva elmondta: adategyeztetés után elvégzik a szükséges vizsgálatokat - vérnyomást, testhőmérsékletet, pulzust mérnek, és ha minden rendben, beadják az oltást. Félórás várakozást követően újabb vizsgálat következik, és ha minden rendben, az oltakozó megkapja az oltási igazolványt és mehet haza - tette hozzá Suba László.
    A háziorvos elmondta, hogy akiket telefonon megkeresnek, többnyire örülnek az oltásnak, meg se kérdezik, milyet kapnak, és ha a helyszínen derül ki, hogy kínai, azt is örömmel fogadják.

MTI