www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Kormányszóvivő: hétfő estétől ingyenes a parkolóházak éjszakai használata

2020. november 23. - 11:46

Hétfő este 7-től lép életbe a parkolóházak ingyenes éjszakai használatáról szóló, szombaton bejelentett kormányrendelet - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hozzátette: a kormányrendelet arra kötelezi a bevásárlóközpontokat, hogy megnyissák és ingyenessé tegyék parkolóházaikat az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. A döntés célja a járvány terjedésének lassítása - hangsúlyozta a szóvivő.
Mint mondta, a rendelet szerint a P+R parkolóházak, zárt felszíni parkolók és nem zárt felszíni parkolók díjfizetés nélkül vehetők igénybe éjszakánként. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.
A rendelet az állami tulajdonú cégek közterületi parkolóit is ingyenesen használhatóvá teszi - fűzi hozzá.
Kitért arra is, hogy a szociális intézményekben már elkezdődött a célzott csoportos tesztelés, továbbá a köznevelési intézményekben, bölcsődékben és óvodákban is zajlik a 200 ezer embert érintő program. A célzott csoportos tesztelés a mostaninál átfogóbb képet ad majd járványhelyzetről - jelezte a kormányszóvivő.
A kormány és a szülők is azért küzdenek, hogy ne kelljen iskolákat bezárni - fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

MTI 2020. november 23.