Kormányszóvivő: az uniós helyreállítási csomag szétosztása legyen politikamentes és igazságos!

2020. július 16. - 20:23

Az uniós helyreállítási csomag szétosztása legyen politikamentes és igazságos - erről beszélt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

A 750 milliárd eurós csomag kapcsán a szóvivő elmondta: Magyarországnak nincs szüksége erre a hitelre, hiszen jól kezelte a koronavírus-járvány miatti válságot, de szolidáris a bajba jutott országokkal és nem akadályozza meg a csomagot. Ugyanakkor azt nem tudja elfogadni, hogy "Brüsszelben mondják meg a magyar embereknek, hogy mire tudják elkölteni ezt a pénzt".
A magyar támogatás feltétele, hogy a szétosztás politikamentes és igazságos legyen, továbbá az adott tagállamok dönthessenek a felhasználásról, hiszen ők tudják, mire van leginkább szükség - mondta Szentkirályi Alexandra.
A kormányszóvivő elmondta azt is, hogy a koronavírus-járvány miatt idén elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték, légi parádé és ünnepségsorozat, csak a tisztavatást tartják meg.
Most jó a helyzet az országban, ezt kell megőrizni a gócpontok kialakulása és tömeges fertőzés megelőzésével - fűzte hozzá Szentkirályi Alexandra.


MTI 2020. július 16.