Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Két határátkelő nyílt meg hétfőn a magyar-osztrák határon

2020. szeptember 21. - 17:37

Két határátkelő nyílt meg a magyar-osztrák határon hétfőn - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Mint írták, a Pornóapáti és Bildein közötti közúti átkelő reggel 6 és este 7 óra között vehető igénybe, az Ágfalva-Schatterdorf közötti átkelőt pedig reggel 8-10 és délután 2-4 óra között használhatják a kétoldalú személyforgalomban.
    Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szeptember 10-én az akkor még lezárt határátkelőhelynél, Pornóapátiban azt mondta, a járvány megfékezésében fontos kormányzati eszköz a szeptember elsejével bevezetett utazási korlátozás, ugyanakkor a kormány számára fontos a határ menti térségben élők véleménye, akik közül sokan dolgoznak a szomszédos Ausztriában, tehát nem mindegy, hogy milyen kerülővel tudnak naponta átkelni a határon.
    Hende Csaba (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője ezen a sajtótájékoztatón közölte: a környékbeliek egy petíciót juttattak el hozzá, amelyben azt kérik, hogy - több hasonló átkelő megnyitása után - a Pornóapáti és Bildein (Beled) közötti határátkelőhely is nyíljon meg.
    Ezt követően született meg a határ menti térségben ingázók számára kedvező döntés, amit Facebook-posztjában Hende Csaba már korábban tudatott.

MTI 2020. szeptember 21.