Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

ITM: a rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most

2021. december 30. - 13:35

A magyar gazdaság és különösen a foglalkoztatás rekordokat dönt, a rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a Facebookra feltöltött videójában. Kiemelte, hogy a hazai munkahelyeket a járványhelyzetben is megvédték, sőt újakat tudtak teremteni.

 Schanda Tamás hozzátette, az álláskeresők száma az elmúlt harminc évben csak 2019 végén volt alacsonyabb, 2010 óta pedig harmadára csökkent a munkanélküliség.
    Közölte: nem hiába fogtak hozzá 12 éve a munkaalapú gazdaság és társadalom kiépítéséhez. "Tudtuk és tudjuk, hogy a magyar emberek nem segélyből, hanem munkából szeretnének megélni" - fogalmazott az államtitkár.
    Kiemelte, hogy a hazai munkahelyeket a járványhelyzetben is megvédték, sőt újakat tudtak teremteni. A bértámogatásoktól az adócsökkentéseken át a beruházások ösztönzéséig számos eszközzel tettek azért, hogy aki szeretne, az dolgozhasson. A legtöbb új állás ráadásul a tartós versenyképességet megalapozó ágazatokban, például az informatikában és az építőiparban jött létre - mondta az államtitkár.
    "A Gyurcsány, Bajnai féle baloldal programjában ma is ugyanaz a rossz, elhibázott gazdaságpolitika van, amivel 1 millió embert tettek munkanélkülivé és segélyen tartottak 100 ezreket" - jelentette ki Schanda Tamás.    
    Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra, "ne hagyjuk, hogy a baloldal veszélybe sodorja a munkahelyeket és a megélhetést" - fogalmazott az ITM államtitkára közösségi oldalán.

MTI