Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

ITM: januártól több lesz a minimálbér, mint amennyi 2010-ben az átlagbér volt

2021. november 19. - 11:02

A kormány intézkedésének köszönhetően januártól több lesz a minimálbér, mint amennyi a baloldali kormány alatt, 2010-ben az átlagbér volt - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.

Schanda Tamás úgy fogalmazott, a sikeres válságkezelésnek köszönhetően a kormány megakadályozta a bérek csökkenését, a gazdaság visszaesését és a munkanélküliség növekedését.
    Sőt, a járvány ellenére már 4,7 millió ember dolgozik Magyarországon és emelkednek a bérek is: januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a garantált bérminimum - hívta fel a figyelmet az államtitkár, hozzátéve, ez egy újabb szintje a munka és a szakmunkások megbecsülésének.
    Schanda Tamás mindezt hatalmas eredménynek nevezte a koronavírus-járvány közepette. "Ne felejtsük el, hogy ezzel az emeléssel a minimálbér magasabb lesz a Gyurcsány-féle baloldal alatti, 2010-es átlagbérnél. A sikeres válságkezelésnek köszönhetően hazánkban erősödik a gazdaság, folyamatosan javul a foglalkoztatás és tovább nő a minimálbér" - húzta alá az államtitkár.
    Hozzátette, ennek számos pozitív hozadéka van és a különböző családtámogatások is emelkedni fognak.
    Úgy folytatta, a támogató gazdaságpolitikának és a kiemelkedő gazdasági növekedésnek köszönhetően 670 milliárdos adócsökkentéssel támogathatja a kormány a vállalkozások béremelési törekvéseit.
    Schanda Tamás azt ígérte, a kormány folytatja a munkát és tovább dolgozik azon, hogy támogassa a dolgozó szülőket a béremelések mellett családi adóvisszatérítésekkel is.

MTI 2021. november 19.