Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

ITM: az ingyenes internet közel egymilliárd forintot hagyott a családoknál a járványhelyzetben

2021. február 11. - 10:14

Mintegy százezer család igényelte eddig az ingyenes internetet, így a magyar emberek közel egymilliárd forintot takarítottak meg a koronavírus-járvány idején - jelentette be Schanda Tamás.

í

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint a parlamenti és stratégiai államtitkár kifejtette: "azért tettük díjmentessé a diákok és a pedagógusok számára az internethasználatot, hogy a tantermen kívüli oktatáshoz biztonságos hozzáféréssel rendelkezzenek anélkül, hogy anyagi többletterhet kellene vállalniuk."
     Schanda Tamás emlékeztetett: a kormány tavaly novemberben tette ingyenessé a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatásokat a digitális munkarendre átállt középiskolák pedagógusai és tanulói számára. A fontos és szükséges intézkedés azt szolgálta, hogy mindenki tudjon tanulni és tanítani. A kedvezmény a veszélyhelyzet idejére, mostanáig háromszor 30 napra szólt. Az arra jogosultak, azaz az előfizetéssel rendelkező pedagógusok és diákok - vagy szüleik - a szolgáltatóknál jelezhették az igényüket.
     A három nagy társaság (Magyar Telekom, DIGI, Vodafone) és a kisebb, döntően magyar cégeket tömörítő szövetségek adatai alapján azt lehet látni, hogy eddig valamivel több mint 98 ezer előfizető élt a lehetőséggel. Az ingyenes internetnek köszönhetően havonta átlagosan mintegy 323 millió, azaz eddig összesen közel egymilliárd forint maradt a magyar családoknál - olvasható az ITM közleményében.
 

MTI 2021. február 11.