Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Huszonnégy órában elérhető

2020. március 01. - 09:20

A Kormány Magyarország polgárainak védelme, az egészségügyi és járványügyi helyzet alakulásának figyelemmel kísérése, a szükség szerinti intézkedések hatékony megszervezése, és az állami szervek tevékenységének összehangolása érdekében 2020. január 31-én Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzset állított fel.

Az operatív törzs alakuló ülésén 28 pontból álló akciótervet fogadott el. Az akcióterv végrehajtása ütemezett, folyamatos.

A Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs 2020. február 25-én 19:00 órától ügyeleti központot működtet. Az ügyeleti központ munkájában a Belügyminisztérium; az Emberi Erőforrások Minisztériuma; a Honvédelmi Minisztérium; az Innovációs és Technológiai Minisztérium; a Külgazdasági és Külügyminisztérium; a Nemzeti Népegészségügyi Központ; az Országos Rendőr-főkapitányság; a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ felelős munkatársai vesznek részt.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai 2020. február 26-án 19:00 órától az ingyenesen hívható információs vonalakra beérkező hívásokat szintén az ügyeleti központban fogadják.

Elérhetőségek:
koronavirus@bm.gov.hu
06-80-277-455
06-80-277-456
facebook oldal: www.facebook.com/koronavirus.gov.hu
Az ingyenesen hívható információs vonalak a hét minden napján 24 órában hívhatóak mobil- vagy vezetékes telefonkészülékről. A hívásokat szakemberek fogadják.