Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Hétfőtől a diákok maradjanak otthon, de a tanítás folytatódik, digitális oktatás lép életbe

2020. március 14. - 19:03

A rendkívüli intézkedések egyike, hogy hétfőtől a diákok nem mehetnek be az iskolába, de ez nem tanítási szünet, a tanítás folytatódik. Új oktatási munkarend lép életbe: tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Ez nem iskolai szünet, tanítani és tanulni kell, és nagyon fontos, hogy a gyerekek ténylegesen otthon maradjanak és tanuljanak - hívta fel a figyelmet Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

A tanároknak folytatni kell az oktatást, de digitális eszközökkel. Ez új módszertanokat is igényel.  Azt kérem mindenkitől: segítsen abban, hogy a lehető legtöbbet, legjobbat tudjuk kihozni a gyerekek, a tanulók érdekében ebből az új helyzetből - fogalmazott az államtitkár. Maruzsa Zoltán közlése szerint az intézményvezetők mellett csak azoknak a pedagógusoknak kell bejárniuk munkahelyükre, akik nem tudnak otthonról, digitális eszközökkel kapcsolatot tartani a tanulókkal.

Ha kell kiscsoportos gyermekmegőrzést is tudnak biztosítani. Ugyanakkor jobb lenne, ha a gyermekek otthon maradnának.  A gyermekétkeztetést az azt igénylőknek biztosíthatják az önkormányzatok, de fontos, hogy nem használhatják tömegesen a gyerekek az iskolai étkezőket.

Jelezte: a kollégiumokat nem zárják be, de az az életszerű, hogy a lakók már nem térnek vissza a hétvégét követően az intézményekbe; akiknél ez nem megoldható, azok elhelyezést kapnak.
 

Bővebben:

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/emmi-uj-munkarend-koznevelesi-es-szakkepzesi-intezmenyekben