Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

György István:nagyon sikeres volt a harmadik januári oltási akció is

2022. január 25. - 12:56

Kifejezetten sikeresek voltak a januári oltási akciónapok - mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője kedden a közmédiának.

Az első héten 135 ezren, a másodikon 142 ezren, a harmadikon 144 ezren kérték a vakcinát, utóbbiak 81 százaléka a harmadik oltást vette fel - közölte.
    Az akciónapokon csütörtökönként és péntekenként 14 és 18 óra között lehetett kérni az központi oltóhelyeken a vakcinát, szombatonként pedig 10 és 18 óra között. A központi oltóhelyeken előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval kérhető az oltás.
     György István közölte: azt tapasztalják, hogy az embereknek így komfortosabb. Hozzátette: az operatív törzs is értékeli az adatokat és ez alapján dönti el, hogyan folytatódjon az akció.
    Hangsúlyozta: a 101 kórház és a 115 szakrendelő mellett a háziorvosok is oltanak.
    A koronavírus omikron variánsával összefüggésben arra hívta fel a figyelmet, hogy annak továbbra is nagy a fertőzőképessége. Arra is rámutatott, hogy a védettségi igazolványok oltási igazolvánnyá történő átalakulása miatt csak azoknak lesz érvényes a dokumentuma, akik felveszik a harmadik oltást.
    Ha valaki a két oltás után kapja el a fertőzést, akkor attól számított 6 hónapig még érvényes az igazolványa - mondta.
    Orvosi ajánlás alapján a negyedik oltást is fel lehet venni, erre megnyílt a lehetőség a központi időpontfoglalóban is - mondta az államtitkár.

Bővebben a januári oltási akcióról: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/januarban-minden-csutortokon-penteken-es-szombaton-oltasi-akcio

MTI 2022. január 25.