Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

György István: oltási akcióhét indul hétfőn

2021. november 17. - 15:45

A kormány döntése értelmében oltási akcióhetet tartanak jövő hétfőtől vasárnapig a kórházi oltópontokon és egyes szakrendelőkben is - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 

György István azt mondta, az összes kórházban, 101 intézményben várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát. Nem kell sem időpontot foglalni, sem előzetesen regisztrálni - hangsúlyozta, hozzátéve: a lényeg, hogy minél többen részt vegyenek az akcióban.
    Első, az elmaradt második és harmadik oltásokat is adnak - jelezte az államtitkár.
    Kiemelte: fontosnak tartják az átoltottság növelését, mivel a delta variáns rendkívül agresszíven fertőz. Biztatják azokat, akik még nem kapták meg a vakcinát, hogy éljenek az akcióhét adta lehetőséggel.
    György István fontosnak nevezte a harmadik oltás felvételét, mert míg a vírus korábbi variációja ellen nyolc-tíz hónapig is védettséget biztosított a vakcina, a delta variáns esetében már négy-hat hónap után jelentősen csökken az immunválasz.
    A kórházakban reggel hét órától este hétig várják a jelentkezőket, akiknek hozzájárulási nyilatkozatot kell kitölteniük.
    Természetesen nem csupán az oltási akcióhéten lehet megkapni a vakcinát, az időpontfoglaló előtte és utána is nyitva van - hangsúlyozta az államtitkár. Minden kórházi oltóhelyen vannak foglalható dátumok, és a háziorvosokkal is fel lehet venni a kapcsolatot.
    Nagyon fontos, hogy "az oltakozási hajlandóságot még tovább tudjuk növelni annak érdekében, hogy a negyedik hullámot is le tudjuk törni" - fogalmazott György István.
    A koronavirus.gov.hu oldalon megtalálható a kórházi oltóhelyek listája.
    Egyes megyékben szakrendelőkben is immunizálnak az akcióhéten, ezekben az oltásra nyitva álló időtartam eltérhet a kórházi, reggel héttől este hétig húzódó sávtól. A koronavirus.gov.hu oldalon erről is lehet majd tájékozódni - hangsúlyozta az államtitkár.

Kapcsolódó tájékoztatók: