Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

György István: 185 ezer diák élt nyáron az oltás lehetőségével

2021. szeptember 01. - 19:22

A diákok közül 185 ezren éltek nyáron a koronavírus elleni oltás lehetőségével - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a közmédiával szerdán.

György István, aki az országos oltási munkacsoport vezetője is, hozzátette: az augusztus végi, szeptember eleji iskolai oltási akcióban további csaknem 50 ezren akarnak részt venni. A két szám együtt már "tiszteletre méltó", de még inkább növelni kell a gyerekek átoltottságát, mert át tudják adni a fertőzést - emelte ki. A pedagógusok körében már 85 százalékos az átoltottság a koronavírus elleni vakcinával - tette hozzá.
 Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az egész világból aggasztó hírek érkeznek a delta variánsról. Ezek azt mutatják, hogy még nem ért véget a járvány - mondta.
Bár már a felnőttek 66 százalékát beoltották, fontos, hogy még többen megkapják a vakcinát. Fel kell készülni a negyedik hullámra, és minél nagyobb az immunizáltak aránya, annál védettebb Magyarország - emelte ki György István.
Többféle akcióban oltanak továbbra is: folytatják az idősotthonok lakóinak immunizálását, de már az általános iskolásoknak is adnak vakcinát. Egész nyáron arra biztatták a szülőket, hogy kérjenek oltást a gyerekeiknek. Így a tanulók élvezhetik a jelenléti oktatást, a felnőttek pedig tudnak munkába járni, tehát működőképes marad a gazdaság - mondta.
 Az államtitkár megjegyezte, hogy az idei tanév sokkal biztonságosabban kezdődhet, mint a tavalyi, hiszen akkor még vakcina sem volt.
Most nem lesz kötelező az iskolákban a maszkviselés és a testhőmérséklet mérése, de tiltani sem fogják azokat. A kormány arra készül, hogy az egész idei tanévet jelenléti oktatással tudja végigvinni - mondta György István.

MTI 2021. szeptember 1.