Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Dömötör Csaba: a kamatstop 30 milliárd forintot hagy a magyar családok kasszájában

2021. december 23. - 20:42

A jelzáloghitelekre vonatkozó lakossági kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint maradhat a magyar családok kasszájában - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön.

Dömötör Csaba a kormány Facebook-oldalán közzétett videójában emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök szerdai bejelentése szerint januártól június végéig a lakossági jelzáloghitelekre vonatkozó kamatstop lesz érvényben.
A kormány azért döntött így, mert Magyarországon mintegy félmillió olyan hitel van, amely egy éven belül is átárazódhat, és az ilyen banki kamatemelkedések jelentős pluszkiadást jelenthetnek a magyar családoknak - mondta.
Hozzátette: az októbertől felgyorsult banki kamatemelkedések miatt egy átlagos hitel havi törlesztőrészlete 23 százalékkal, átlagosan 11 ezer forinttal emelkedhet.
A kamatstop ettől a pluszkiadástól mentesíti a családokat - mondta Dömötör Csaba, hangsúlyozva: ez fél év alatt átlagosan 66 ezer forintos támogatást jelent, és 30 milliárd forint maradhat a magyar családok kasszájában.     A kormány a jövő évben is azon dolgozik, hogy minden lehetséges módon javítsa a magyarok megélhetését. Ezt szolgálja a benzinárak rögzítése, a 13. havi nyugdíj visszaépítése, a 25 év alattiak szja-mentessége és a most elfogadott kamatstop is - hangoztatta az államtitkár.

MTI