Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye: Türelmet és együttműködést kérünk ügyfeleinktől a járvány lassítása érdekében

2020. március 19. - 16:36

A koronavírus-járvány lassítása érdekében Budapest Főváros Kormányhivatala is számos intézkedést tett az ügyfelek és a munkatársak egészségbiztonságának érdekében.

A rendkívüli intézkedésekre a kormányablakoknál is azért van szükség, mert a koronavírus-járvány már Magyarországot is elérte, a csoportos fertőzések szakaszához értünk, amikor a vírus közösségben, különösen zárt terekben emberről emberre terjed. Ilyen hely a kormányablak is.

A Kormányablakok a tegnapi naptól csak időpontfoglalással érkező ügyfeleket fogadnak, azért hogy az ügyféltérben a lehető legkevesebb személy tartózkodjon. A jelenlegi helyzet mindenkitől türelmet és együttműködést követel, sajnos azonban van, aki figyelmen kívül hagyná a biztonsági intézkedéseket. A tegnapi nap Budapest egyik Kormányablakában egy türelmetlen, agresszív ügyfél rátámadt a biztonsági őrre és dulakodás alakult ki közöttük.

A koronavírus terjedése csak közös erőfeszítésekkel fékezhető meg, szükséges az emberek fegyelmezett viselkedése, ezért arra kérjük ügyfeleinket, hogy lehetőség szerint ne most intézzék okmányaik cseréjét, hisz azok a veszélyhelyzet után még 15 napig érvényesek. Amennyiben feltétlenül szükséges a személyes ügyintézés, úgy kérjük, tartsák be a biztonsági intézkedéseket és a különleges eljárásrendet saját maguk és mások védelme érdekében is.

Kapcsolódó hír: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kizarolag-idopontfoglalassal-tortenik-az-ugyintezes-kormanyhivatali-ugyfelszolgalatokon-az

Budapest Főváros Kormányhivatala