Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

Az országban már bárhol jelen lehet a vírus – A magyar emberek fegyelmezettségére van most szükség

2020. március 18. - 21:25

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos ma is felhívta a figyelmet arra, a csoportos megbetegedések szakaszához értünk, amikor közösségben terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A kormány, az Operatív Törzs, az egészségügy, a rendőrség, a járványügy mindent megtesz a maga eszközeivel, de leginkább a magyar emberek fegyelmezettségére és felelős viselkedésére van szükség, hogy lelassítsuk a járványt.

Mindegyik intézkedés azt a célt szolgálja, hogy lelassítsuk a járvány terjedését, lehetőleg „ellaposítsuk a járványgörbét,” azaz a megbetegedéseknek a számát próbáljuk meg csökkenteni, illetve azokat a súlyos megbetegedéseket megakadályozni, ami elsősorban a magas kockázati csoportokat (idősek, krónikus betegek) érintheti. 

„Most kifejezetten a lakosság segítségét kérem. Nagyon fontos, rendkívüli mértékben szeretném fokozottan hangsúlyozni, hogy azokat a tanácsokat, amik elhangzanak, kérem, hogy tartsák be” - nyomatékosította az országos tiszti főorvos.

Mindenki vegye nagyon komolyan a járványt, mert itt van az az időpont, amikor a csoportos terjedés lehetősége adott, az egész ország területéről vannak igazolt eseteink, amelyeket beazonosítottunk.

Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért! Ossza meg videónkat!

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/csak-kozosen-tehetunk-jarvany-lassitasaert-ossza-meg-videonkat