600 milliárd forintnyi extra beruházás kezdődhet

2020, június 25 - 09:07

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében eddig meghozott döntések 600 milliárd forint értékű extra beruházást ösztönöznek - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Magyar Nemzettel.

A csütörtöki lapszámban megjelent interjúban György László azt mondta: a kormány továbbra is szem előtt tartja a koronavírus-járvány kezdetekor lefektetett alapelvét, amely szerint annyi új munkahelyet hoz létre, amennyit a vírus tönkretesz.
    Megerősítik a kiemelt gazdasági ágazatokat, pénzügyi forrásokat biztosítanak a vállalkozásoknak, megvédik a családokat és a nyugdíjasokat - hangoztatta az államtitkár.
    György László úgy vélekedett, hogy a gazdaságvédelmi lépések fenntarthatóak, mert arányosak, vagyis a kormány nem költ többet a szükségesnél.
    Azt hangoztatta, hogy kitartanak eddigi stratégiájuk mellett, amely a magas hozzáadott értéket előállítani képes ágazatok építését helyezi előtérbe.
    Az államtitkár úgy vélekedett, hogy egyelőre nem szükséges meghosszabbítani az álláskeresési járadék folyósítási idejét.
    György László szerint a legnépszerűbb gazdaságvédelmi intézkedésnek a munkahelyvédelmi bértámogatás bizonyult, amely már több mint 175 ezer magyarnak segített megőrizni az állását.

MTI 2020. június 25.