Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

33 ezer kutatót érinthet a kutatásfejlesztési bértámogatás

2020. április 15. - 12:52

Harmincháromezer kutatót érinthet az kutatásfejlesztési bértámogatás, amelyre a vállalkozások április 15-től pályázhatnak - mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

A támogatásra azok a cégek pályázhatnak, amelyek a versenyszférában a kutatásfejlesztés és innováció területén tevékenykednek. Hangsúlyozta, azért fontos a szellemi muníciók megőrzése, hogy egy hosszabb távú gazdasági kilábalás eredményes legyen.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a vállalkozások a kormányhivatalokban adhatják be igényeiket. A pályázó cégek munkavállalói a területre jellemző átlagbér szuperbruttójának 40 százalékát, legfeljebb 318 ezer forintot kapnak majd havonta. Abban az esetben, ha a kérvényt már a következő napokban leadják, a munkavállalók utófinanszírozás formájában áprilisi részbért is kaphatnak - jegyezte meg.     

Az április 16-án induló általános munkavédelmi bértámogatásról elmondta, hogy a támogatás minden munkatörvénykönyv szerint foglalkoztatott és a járvány miatt csökkentet munkaidőben dolgozó alkalmazottat érint. Mint mondta, a kérelmek nyomán a kieső munkabér 70 százalékát az állam fogja utalni a dolgozóknak.

 

Forrás: MTI