Időpontfoglalás oltásra
www.vakcinainfo.gov.hu - Regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra!

A 12-15 évesek oltására is lehet időpontot foglalni a regisztráció érvényesítése után

2021. június 14. - 09:50

A kormány döntése értelmében június 10-től már a 12-15 éveseket is lehet regisztrálni oltásra a vakcinainfo.gov.hu honlapon.


A regisztrációt a szülőnek van joga elvégezni, az online regisztráció során meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, TAJ-számát, lakcímét és a szülő elérhetőségeit. Ha a szülő saját e-mail-címével már korábban regisztrált oltásra, akkor a gyermek regisztrációjához új e-mail-címet kell létrehoznia.

Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik és mint minden más érvényesen regisztráló, a gyermeküket beoltatni kívánó szülők is automatikusan tudnak online időpontot foglalni kórházi oltópontra az eeszt.gov.hu honlapon. Ez esetben a regisztrált gyermek TAJ-számával tudnak belépni az időpontfoglalóba.

A 15 év alattiak oltása jelenleg csak Pfizer-vakcinával lehetséges.

A háziorvos és házi gyermekorvos is természetesen olthatja ezt a korosztályt, ha praxisában összegyűlik annyi oltandó gyermek, amellyel egy ampulla Pfizer vakcina kinyitása esetén oltóanyag nem megy kárba (egy ampulla Pfizer vakcinából 6 fő oltható).

Az oltás időpontjára kérjük, hogy a szülők vigyék magukkal a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. Szülői hozzájáruló nyilatkozat: https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/szuloi_hozzajarulo_nyilatkozat_vedooltashoz_12_es_18_ev_kozotti_szemelyek_reszere.pdf

Az oltás természetesen önkéntes, arról a szülőnek van joga dönteni. Kérdés esetén javasoljuk, hogy a szülő kérje ki a háziorvos, házi gyermekorvos vagy a gyermek kezelő orvosának véleményét is.

Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy 12 év alatti gyermekeket továbbra sem lehet oltani és regisztrációjukat sem fogadják el.